Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Δεν έχουν τον "Θεό" τους...

«Η κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα λαμβάνει τα όποια μέτρα με περίσκεψη και με γνώμονα πάντα την προστασία του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών»,σχολίασε ο Γ. Πεταλωτής.
 

 Έτσι θέλουνε αυτοί να πιστεύουμε...την ίδια ώρα που:
Και κατάργηση του πλαφόν στις απολύσεις εργαζομένων από τις επιχειρήσεις, στην κατεύθυνση της νομοθετικής απελευθέρωσης των απολύσεων, περιλαμβάνει το πακέτο των διαρθρωτικών αλλαγών που ζητεί η Κομισιόν από την Ελλάδα να υιοθετήσει και να εφαρμόσει εντός του 2010.
 Το επιχείρημα των Βρυξελλών είναι πως ένα τέτοιο μέτρο θα ενισχύσει την απασχόληση και θα διευκολύνει την είσοδο των νέων στην αγορά εργασίας.!!!

Καλά που στεναχωριούνται και για μας, δηλαδή, διαφορετικά τι άλλο θα περιμέναμε?
Το να βρεις δουλειά, είναι ήδη σχεδόν αδύνατο...φανταστείτε να προσπαθήσετε να την κρατήσετε κιόλας...

Οι περισσότερες διαθέσιμες εργασίες, είναι:
  • Κλάδος παροχής υπηρεσιών:
    • Δάνεια (από τράπεζες - πείσε τον κοσμάκη να δανειστεί)*
    • Κινητή & σταθερή τηλεφωνία (πακέτα σύνδεσης, internet, τηλεόραση)*
    • Καταχωρίσεις (από ιδιωτικές εταιρίες με πελάτη το δημόσιο [εφορία, ΙΚΑ..κ.α.])*
    • Έρευνα αγοράς (διάφορα προϊόντα ιδιωτικού ενδιαφέροντος)*
    • Στατιστικά στοιχεία (έρευνα σε θέματα πολιτικής, μετακίνησης, οικονομίας, καταμέτρηση, δημογραφικά στοιχεία..κ.α.)*
    • Ενημέρωση (τηλεφωνική συνδιάλεξη [Χρυσός Οδηγός, και άλλες εταιρίες])*
    • Διαφήμιση (ενημέρωση για διάφορες υπηρεσίες ή πακέτα, σε ιδιώτες ή εταιρίες)*
    • Εξωτερικές εργασίες [Door to Door, Πωλήσεις] (ασφάλειες, τηλεφωνία, ομορφιά...κ.α.)*
  • Κλάδος παροχής προϊόντων:
    • Κινητή & σταθερή τηλεφωνία (πωλήσεις/καταστήματα)
    • Διαφήμιση/προώθηση προϊόντων (τσιγάρα, ποτά, τυριά...κ.α.)
    • Διανομείς (πιτσαρίες, σουβλατζίδικα, και διάφορα προϊόντα)
    • Εξωτερικές εργασίες [Door to Door, Πωλήσεις] (άχρηστα βιβλία, τραπεζομάντιλα...κ.α.)*
    • Καθαρισμός (διάφορες εταιρίες, δημόσιο)
    • Καφετέριες/φαστφουντάδικα (24ωρο, μπουφές, σερβίρισμα, ταμείο, κουζίνα)
Στον κλάδο των υπηρεσιών: τις περισσότερες φορές, η εργασία είναι ανασφάλιστη, οι υπερωρίες δεν μετριούνται για να πληρωθούν αφού έχουν μετατραπεί σε bonus ανάλογα τα αποτελέσματα που θα φέρεις στην εταιρία, και σπάνια θα μείνεις σε μία εταιρία για να νιώθεις κάποια εργασιακή ασφάλεια. Εξάλλου οι περισσότερες εργασίες είναι εποχιακές..και ο μισθός κυμαίνεται από 200 έως 700 ευρό...!
Στον Κλάδο των προϊόντων: Αν σε ασφαλίσουν, σε δηλώνουν μειωμένο ωράριο, συνήθως τετράωρο, αλλά σε αναγκάζουν να δουλέψεις οχτάωρο και πάνω. Στις πωλήσεις, τα έσοδά σου είναι ανάλογα των αποτελεσμάτων σου, κι αυτό ανάλογο της πολιτικής της εταιρίας. Ο μισθός κυμαίνεται από 250 έως 800 ευρό.!
Άντε να ζήσεις...
{*Οι εργασίες αυτές είναι διαθέσιμες για τον μεγαλύτερο πληθυσμό, ανεξαρτήτου ηλικίας (από 17 έως 67+) και εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Πανεπιστήμιο)}
...

Για τους ίδιους λόγους που αναρωτιόμαστε που πάμε (Ελλάδα, ανατροπές στις συνάξεις...με κι άλλες αυξήσεις στο όριο ηλικίας και πλαφόν κρατήσεων ανά έτος εργασίας)...βγαίνουν στους δρόμους και εργαζόμενοι στην Ισπανία.
Στην Ιταλία, σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη απάτης από Δεξιούς βουλευτές.. όχι ότι δεν ξέρανε τίποτα...Απλά έτυχε να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, στο δεξί κομμάτι της πολιτικής ζωής...Και για μικροποσά...μόνο 365 εκατομμύρια ευρό...!!
Στην μεγαλύτερη οικονομική υπερδύναμη, την Ιαπωνία, η βιομηχανία πέφτει από το βάθρο του νικητή. Το μοντέλο της το ζήλεψαν πολλοί, αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε χρόνο ο αριθμός των ανέργων της, αυξάνετε...

Όσο για την καλή άποψη που είχατε για το εξωτερικό, σε σχέση με την Ελλάδα...Ξεχάστε την.. Έλληνας τουρίστας μας ενημερώνει για την κατάσταση...

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Αντίδραση...δεν είναι μόνο από εμάς...

Αντιδραστικά και αντιλαϊκά, χαρακτηρίζονται τα μέτρα για την οικονομική κρίση, η οποία δημιουργήθηκε απο:  
  • υπερδανισμό (νοικοκυριά απο τράπεζες, κρατικοί φορείς από κοινωνικά ταμεία ασφάλισης και Ε.Ε.),  
  • απαξίωσης της αξίας της ζωής (περικοπή δικαιωμάτων, ανασφάλιστη εργασία, ελαστικό ωράριο, ανεργία, ιδιωτικοποίηση), 
  • η συσσώρευση ελλειμμάτων και χρεών από το κράτος (ασφαλιστικοί φορείς, Ε.Ε., εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης, η μείωση γεωργικής παραγωγής σε είδη πρώτης ανάγκης, και λοιπά), 
  • η κατάργηση δημόσιας παροχής υπηρεσιών και αγαθών (απαξίωση της παιδείας, απαξίωση των δημοσίων νοσοκομείων και υγείας...), και άλλα πολλά...
Από την άλλη, οι "αριστερές" οργανώσεις επαναπαύονται σε 24ωρες απεργίες, για την κατεύναση των οργισμένων λαϊκών/ εργατικών στρωμάτων της κοινωνίας, χωρίς να δίνουν έτσι και περιθώρια πραγματικής αντίστασης στη νέα τάξη πραγμάτων, κάνοντας πολλούς να λένε πως δεν είναι ώρα για επανάσταση ακόμα [περιμένουμε ακόμα να μας πούνε την ημερομηνία έναρξης της...]...περιμένοντας πάντα την λαϊκή εξέγερση για να της πάρουν τα ινία.
Οι Δάσκαλοι και ωρομίσθιοι απεργούν την Τετάρτη (μόνο!!!)24 Φλεβάρη.
Πρωτοστάτης αυτής της τεχνικής, η Παπαρίγα...που είχαμε να ακούσουμε καιρό την φωνή της..και τώρα ξύπνησε....
Παλιός ΣΥΝασπισμένος...μας εξιγεί τους λόγους που θα πρέπει να γίνονται απεργίες..."...Είναι λοιπόν θέμα  αξιοπρέπειας, και θέμα ανθρωπιάς να σκεφτόμαστε κριτικά, να συμμετέχουμε,  να απεργούμε και  να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυσκολίες και τις δυσπιστίες...."

Στο πολυτεχνείο, μπήκαν αστυνομικοί, για να μην γίνουν φθορές. Καλό ακούγεται...να μην υπάρχουν φθορές δημοσίας περιουσίας που όλοι πληρώνουμε... αλλά για σκεφτείτε...:
  1. Αυτό είναι καταπάτηση του ασύλου (σε αντιδιαστολή του βουλευτικού που δεν τους κουνάει κανείς) με βούλα πρύτανη.
  2. Ξημερώματα και ο πρύτανης ανησυχούσε για τη δημόσια περιουσία??? (την ώρα που η αξιοκρατία στα πανεπιστήμια είναι ανάλογη των γλειψιμάτων)...
  3. Αυτό έγινε σε πάρτι....όχι σε κοινωνική αντίδραση...(αναρχικοί, χουλιγκάνοι και λοιποί...)
 Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποιοι ήταν μάρτυρες και απο ποιους, σε φθορές.. Αυτό επέφερε συμβολική κατάληψη για διαμαρτυρία....μόνο!!!

Όσο για την εκπαίδευση, ακόμα και ο Πανάρετος έχει λόγο, με κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση!!!

Η αντίδραση καλά κρατεί... Αντιδραστικοί δεν είναι μόνο οι έφηβοι που δεν τους ακούει κανείς, δεν συμμερίζονται τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους, αλλά και "άλλα είδη ζώων"...
  • Αντιδραστικής πολιτικής (βλέπε Χρυσή Αυγή) ξεσηκώθηκαν στην Λάρισα...
  • Στην Αθήνα πιάστηκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής να οπλοφορεί (πάλι καλά που τον πρόλαβαν πριν την οπλοχρησία), σε σημείο όπου κυκλοφορούν πολλοί μετανάστες...αλλοδαποί φυσικά.
  • Απόπειρα εμπρησμού σε Συναγωγή στα Χανιά...όπου...τίποτα δεν ακούστηκε επί της ουσίας...αφού πιάστηκαν 4 ξένοι και ένας Έλληνας.
 Καλά τους λένε τους ακροδεξιούς "χρυσά αυγά", αφού με τις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τα πράγματα, δεν καταφέρνουν ουσιαστικές αλλαγές.
Καταρχήν:
  1. Άμα φύγουν οι ξένοι από την Ελλάδα, οι χειρωνακτικές εργασίες θα σταματήσουν για πολύ καιρό (οικοδομή, κτηνοτροφία, γεωργία, κ.α.), μέχρι οι Έλληνες παραιτηθούν απο το κυνήγι μιας καλύτερης ζωής (σπουδές κ.λπ.), για να γυρίσουν σ' αυτές. (Θα ήθελα να τους δω, εργάτες σε οικοδομή ή σε χωράφια, αυτούς της Χ.Α.)
  2. Το κράτος θα μειώσει τα έσοδά του, από την "παροχή" πράσινης κάρτας.
  3. Οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και πολλοί γιατροί θα μειώσουν τα έσοδά τους (αφού πολλοί έχουν έσοδα απο περίθαλψη ή νομική κάλυψη αλλοδαπών).
Για πέστε μου... πόσοι και ποιοι θα πάνε να καλύψουν αυτά τα κενά, άπαξ και διώξουμε τους ξένους....γιατί "βρωμάνε"??

Τα καλά του καπιταλισμού, δεν αφορούν τόσο εμάς, όσο τις μεγάλες επιχειρήσεις. Καταρχήν, το δικαίωμα της  ιδιοκτησίας, μπορεί να το χάσεις από μια τράπεζα με απλό δάνειο 3.000 ευρό. Μια επιχείρηση που βαράει διάλυση, είναι αζημίωτη, αφού μπορεί να κρύψει (και με τα βιβλία) τα έσοδα της και να τα μοιράσει στους ιδιοκτήτες του...που δεν είναι φτωχούλιδες.... Τρανό παράδειγμα, η Ασπίς, όπου το κράτος δεν προνόησε για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων. Το αντίθετο μάλιστα, μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι το κράτος φροντίζει για την αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων, ρίχνοντας όλη την ευθύνη και το βάρος στους εργαζόμενους (παράδειγμα η Siemens). 

Ο αλλοδαπός που σκοτώθηκε απο λάθος...αστυνομικού...συγκέντρωσε όλα τα πυρά! Το περιστατικό του Βύρωνα, μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι ο φόβος απέναντι στους ξένους, δεν υπάρχει μόνο στους πολίτες αλλά και στα "όργανα της τάξης".
Παρόλα αυτά, δεν σταματάει η αυθαιρεσία εκεί, αφού τείνει η δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου να γίνει σαπουνόπερα, αφού επιμένουν να γίνει στην Άμφισσα και πάλι καλά που δέχτηκε το δικαστήριο να ακούσει και τους αυτόπτες μάρτυρες!!

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Η πολιτική τους....εργασιακός μεσαίωνας


Εργασιακά:
Η Κούνεβα, μας βάζει τα γυαλιά και μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους εαυτούς μας, ως εργάτες/εργαζόμενοι, όπως και το ποιες είναι οι υποχρεώσεις των Συνδικάτων....

Τον εργασιακό μεσαίωνα, των ζούμε όλοι, λίγο-πολύ, και είναι υποχρέωσή μας να τον αντιπαλευόμαστε, για εμάς και το μέλλον των παιδιών μας...

Το ίδιο κάνουν συνάδελφοί μας, εργαζόμενοι, στη Γαλλία.
Κάποιοι άλλοι συνάδερφοι, προτίμησαν την αυτοκτονία ως λύση....

Ελαστικότητα....και στα ιατρικά επαγγέλματα... Επικίνδυνοι οι  κρατικοί ελιγμοί για την υγεία μας....

Εκπαίδευση:
Κλείνουν σχολές/ΤΕΙ, για να μην δώσουν λεφτά στην εκπαίδευση... Αυτός είναι ο κύριος λόγος, που επίσημα τουλάχιστον, δεν θα βρείτε 7 σχολές στο φετινό μηχανογραφικό....

Και άλλα ψέματα, αποκαλύφθηκαν...για την λειτουργία των Ελληνικών σχολείων...

Ελλάδα:
Το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστική πορεία στην Πανόρμου.

Σύλληψη απότακτου αστυνομικού, για αποπλάνηση ανηλίκων....Τώρα τελευταία, πολλές συλλήψεις τέτοιου είδους πραγματοποιούνται...ίσως, για να δείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία οι μπάτσοι... Αυτό πάλι δείχνει, ότι....μάλλον καλοί μπάτσοι δεν υπάρχουν (σύνθημα: Καλός μπάτσος.....μόνο νεκρός μπάτσος!)
 ...
Άλλος ένας...κάτω....


Πολύ φασαρία, έγινε τελικά, για το τίποτα...όσον αφορά την ιθαγένεια... Για να την πάρεις...ως παράνομος μετανάστης...πρέπει να καταφέρεις το ακατόρθωτο!!

Αποχαιρετίστε την Ελλάδα, όπως την ξέρατε....Οι αλλαγές δεν περιορίζονται στα δημοσιονομικά, αλλά επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας και της διοίκησης, με βάση συνταγές που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και  αποδείχθηκαν παντού αποτυχημένες!!

Τα πάρκα χάνονται απο τις γειτονιές μας....για να τα εκμεταλλευτούν  εργολάβοι!..

«Στενές επαφές» του μίστερ Siemens Ελλάς Μιχ. Χριστοφοράκου με την ηγετική ομάδα της Εκκλησίας επί Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου αποκαλύπτουν έγγραφα της δικογραφίας αλλά και πηγές της Εκκλησίας που είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Τους πούλησαν μεταλλαγμένο σπόρο καλαμποκιού εν αγνοία τους. Στη συνέχεια με ιδιωτικό συμφωνητικό τούς πίεσαν να μην προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για να εγείρουν αξιώσεις. Εν μέρει κατάφεραν το σκοπό τους. Πόσοι αγρότες άλλωστε θα τα έβαζαν με δύο από τους έξι μεγαλύτερους πολυεθνικούς κολοσσούς, που ελέγχουν το 77% των φυτοφαρμάκων του πλανήτη και το 30% των σπόρων παγκοσμίως;  ??

Οικονομία:
Και να πως αποδεικνύεται η μεταφορά των οικονομικών βαρών, από τους πλούσιους στους χαμηλόμισθους....

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Μας περιμένει μεσαίωνας...

Η ΓΣΕΕ αναρωτιέται γιατί η ανεργία έφτασε το 10,6% (δηλαδή 4.464.230 άτομα) σε Έλληνες και Ξένους, χωρίς να μετράμε του "παράνομους" μετανάστες, αφού υποτίθεται ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί, θα έπρεπε να ρίξουν το ποσοστό ανεργίας, λόγω κυρίως της ελαστικής εργασίας και της μειωμένης εργασίας.... Μάλλον, στη ΓΣΕΕ, ξεχάσαν τι θα πει να προσπαθείς να επιβιώσεις με 400 ευρό...που φυσικά δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα....κάνοντάς σε να ψάχνεις για δεύτερη ή και τρίτη δουλειά...
Παρόλα αυτά.... κάποιοι επιμένουν να γίνουν τα πράγματα χειρότερα για τους εργαζόμενους...με την απλούστευση της εργατικής νομοθεσίας...με δικαιολογία την ανατροπή της ανασφάλιστης εργασίας!!!!
Όσο για την "ισότητα" στο όριο ηλικίας....κρύβει περισσότερες παγίδες από ότι φαίνονται, από την πρώτη ματιά.....

Σε δίκη που βρομάει Χούντα, υποχρεώνεται ο φοιτητής της υπόθεσης "ζαρντινιέρα" με κατηγορίες στάση (δηλαδή: δημιουργία ομάδας [ένοπλης] με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης....συνεπώς του καθεστώτος), διατάραξη κοινής ειρήνης (Βγήκε με όπλο...σεργιάνι????), διακεκριμένες φθορές (πετούσε και καλά πέτρες...!!! ...ή επειδή χάλασε η ζαρντινιέρα????) και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν!!!!!!!!

Παρεμπιπτόντως... η στάση, είναι μέσα στον Τρομονόμο...ως σύσταση συμμορίας (είναι και ποινικό αδίκημα...από μόνη της) με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος!!!! Επίσης, είχε απαγγελθεί ξανά το Νοέμβρη του 1995, σε 4 άτομα στην Θεσσαλονίκη, που είχαν συλληφθεί σε πορεία στην Καμάρα, και η κρατική σκευωρία προώθησε την αλλοιωμένη είδηση, ότι η σύλληψη έγινε στην Θεολογική σχολή, 2,5 ώρες μετά την πορεία, σε επεισόδια!!!! Αυτό το επεισόδιο, ήταν 4 ημέρες πριν την σύλληψη 500 περίπου ατόμων, στο πανεπιστήμιο της Αθήνας!!!

Καταγγελία από τον Ευρωπαίο επίτροπο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Τόμας Χάμαρμπεργκ, για τις απάνθρωπες συνθήκες των μεταναστών, στα "κέντρα υποδοχής" από μια χώρα που υποτίθεται έχει να λέει για την πολιτιστική της ιστορία στο θέμα της συμπεριφοράς απέναντι σε φιλοξενούμενους....! Ωστόσο, είχε κάτι να πει για την εξάπλωση της ξενοφοβίας... Υπενθυμίζουμε, πως την ίδια πολιτική (βλέπε ΛΑΟΣ) απέναντι στους ξένους....είχε και ο Χίτλερ.....

Η ΕΕ, θα βοηθήσει...μόνο εάν η Ελλάδα σκύψει το κεφάλι...!!! Σκίζονται για την ανταγωνιστικότητα της αγοράς....η ανεργία είναι κάτι το αναμενόμενο...και το δημοσιονομικό έλλειμμα...κάτι που δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα, αφού σκοπός τους είναι η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας απέναντι στην παγκόσμια αγορά και όχι το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Ελληνικό Προϊόν, δηλαδή αφορολόγητο προϊόν-εξαγωγές)...

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Tακτική Ειδησεογραφίας "Μια στο σφυρί και μια στο πέταλο.."

Η εποχή μας, έχει σημαδευτεί από την διαφοροποίηση των απατεώνων... Η διαφορά είναι εμφανής:
  • Αλβανός έκλεψε....
  • Οι φερόμενοι ως δράστες....
Οι διαφορετικότητα αυτή, προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των Ελλήνων και των ξένων. Γιατί οι άλλοι είναι οι Αλβανοί-ξένοι, ενώ οι δική μας Έλληνες..δεν διατυμπανίζονται..αποφεύγεται...
Δεν συμφωνούμε με την εισαγωγή απατεωνιάς, αλλά μόνο με την εξαγωγή της.....

Σίγουρα, αυτοί που συμφωνούν με τα μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση, δεν έχουν να χάσουν πολλά, γιατί μάλλον δεν τους αφορούν... Οι υπόλοιποι κάνουν περικοπές, στριμώχνοντας την Ελληνική οικονομία....(λ.χ.: ο Ελληναράς που δεν θα πάει στην καφετέρια, κάνοντάς την να χάσει 30% των εισόδων της, αυτή με την σειρά της θα μειώσει το προσωπικό της, κάνοντας 3 στους 10 άνεργους, και με τη σειρά τους, θα λιγοστέψουν τα έξοδά τους προς τις μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, σε είδη 1ης ανάγκης, διασκέδαση κ.λπ. φτάνοντας το έλλειμμα της αγοράς έως 80%!!!)

Κάτι που είχαν ξεκινήσει οι ίδιοι, τώρα το καταργούν...μόνο και μόνο για να δείξουν ένα κοινωνικό πρόσωπο... Οι ενοικιαζόμενοι εργάτες καταργούνται!!!!
Όχι ότι δεν ξέρανε τα αποτελέσματα των πράξεών τους, απλά η "αγορά/Ε.Ε." είχε τότε αυτό ανάγκη...

Την Ίδια ώρα που ο Γιωργάκης μιλάει για το δικαίωμα του πολίτη... τα νοσοκομεία υπολειτουργούν... και η ζωή έχει εμπορικό χαρακτήρα... Ξεχάστε το κοινωνικό πρόσωπο...ότι μπορεί να εμπορευθεί, χάνει την ηθική του υπόσταση... απαξιώνεται...μπένει σε οικονομικό στόχαστρο...
Αλλιώς...ιδιωτικά νοσοκομεία..αγνώστου περιεχομένου ή ηθικής...τα οποία με βάση το χρήμα, μπορεί να σκοτώσουν και το παιδί σου...

Οι ίδιοι που μας έχουν αναγουλιάσει με τις φάτσες τους στο δρόμο... τώρα "παίρνουν αποφάσεις" για τις διαφημιστικές πινακίδες... που ήταν και παραμένουν παράνομες...που οι ίδιοι διαφημιστήκανε με λεφτά του δημοσίου σε προεκλογικές περιόδους...κ.λπ...

Το περιβάλλον έρχεται σε τελευταία μοίρα... αφού ακόμα και επιστήμονες που αποσιωπούνται καθημερινά, μας λένε ότι είναι το σπίτι μας και πρέπει να το προσέχουμε...αν και αυτό κοστίζει... Έτσι, σιγά - σιγά, περιοχές κάλους, τουριστικές και λοιπά, χάνουν την ιδιότητά τους μπροστά στο χρήμα.... Ξεχάστε τις διακοπές σας... έτσι κι αλλιώς ή δεν θα καταφέρετε ξανά να κάνετε...ή θα πρέπει να πάτε να βρείτε νέες, ξεχασμένες από τον Θεό, περιοχές, που θα είναι ακόμα αμόλυντες...

Αυτό που μας λένε τίποτε παππούδες, που για αξιόλογες προσωπικότητες έχουν τον Βενιζέλο και τον Μεταξά, να ακούμε τον νόμο και άλλα, είναι οι ίδιοι που θα πυροβολήσουν τα παιδάκια που κάνουν φασαρία στο κοντινό πάρκο...την ώρα του παιχνιδιού τους... Με την ίδια λογική, η αστυνομία...κάνει ότι είναι δυνατόν και παράνομο, για να έχει την δυνατότητα να αποδείξει ότι είμαστε ελέφαντες, με πρακτικές CSI, χωρίς την συγκατάθεσή μας.... Και μετά σου λένε δημοκρατία!!!!

Ίσως δούμε αλλαγές, από φέτος, στις πανελλαδικές εξετάσεις... Ίσως, λένε, να καταργήσουν τη βάση του 10 και τα λοιπά.... Τώρα...λέτε να ναι για καλό???

Δείτε πως κάνουν τον υπάλληλο/εργάτη, εχθρό του δημοσίου υπαλλήλου...έτσι είχαν τακτοποιήσει και τους δικούς τους (παιδιά, ανίψια...και λοιπούς συγγενείς....)

Δόθηκαν οδηγίες επιβίωσης των  μερικός απασχολούμενων...αυτοί δεν είναι εργάτης... και οι οδηγίες!!!!... σου ξεκαθαρίζουν πως δίνουν το δικαίωμα στον εργοδότη να σε απολήσει αν εσύ δεν δεχθείς την αλλαγή της σύμβασής σου απο πλήρης σε μερικώς.... Εμείς που δουλέψαμε με αυτές τις συνθήκες, το ζήσαμε στο πετσί μας...

Στης 17 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου..στην Άμφισσα... (Μπούυυ)

ΟΙ Ελληναράδες!!!! Δεν ξέρω...έχουν λογική??? Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει -κατά αυτούς- να δίνονται σε μετρημένους...οι υπόλοιποι...δεν είναι άνθρωποι????

Και τελικά, το να κατέχεις μια αξιόλογη θέση στην κοινωνία (πρύτανης, βουλευτής και λοιπά), δεν σημαίνει πως είσαι αξιόλογος άνθρωπος...

Αχ αυτά τα δικαιώματα του εργάτη...πως καταστρατηγούνται!!!!.....

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Σήμερα...

Σκληραίνει την στάση του το ΠΑΣΟΚ, όσο αφορά μισθούς (δημοσίου), όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, νέες αυξήσεις τιμών στα καύσιμα. Κι εν' μέσω κινητοποιήσεων, απειλεί με τον "νόμο" (που είναι με το μέρος τις κυβέρνησης), για σκληρή στάση, απέναντι σε νέες κινητοποιήσεις που φέρνουν τα νέα μέτρα.. Λέει, δηλαδή, καθίστε στ' αυγά σας, γιατί καταστρεφόμαστε οικονομικά... [οι εργαζόμενοι είναι ήδη κατεστραμμένοι...]
Το λυπηρό της υπόθεσης είναι, πως η "οικονομική κρίση" που περιγράφουν με μελανά χρώματα, δεν έχει να κάνει με την οικονομική πραγματικότητα που αφορά τους εργάτες άρα και δημιουργούς του πλούτου, αλλά με τα χρέη λόγω δανεισμού της χώρας με υψηλό επιτόκιο (=τόκος στον τόκο) και σε χρήμα που έχουν αυτοί ξοδέψει σε άσχετα μα την Ελληνική οικονομία θέματα. (π.χ.: Βατοπέδι)
Κι ενώ φοροαπαλάσονται Οικονομική οργανισμοί και Επιχειρήσεις, τη ζημιά την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τροπολογίες στο άμεσο φόρο (κατοικία, εισόδημα, κ.λπ.) και τις έμμεσες φορολογίες (ποτά, τσιγάρα, καύσιμα, τρόφιμα, κ.λπ.). Αυτοί που έχουν δουλειά, φοβούνται μην την χάσουν, λόγω της προώθησης της ελαστικής και της ανασφάλιστης εργασίας, φέρνοντας τους εργαζόμενους σε απόγνωση (πολλές ώρες εργασίας με τις λιγότερες αποδοχές...) και οι άνεργοι που ψάχνουν δουλειά ακόμα...

Παλιά η οικονομία της χώρας μετριόταν από την παραγωγή της και τις εξαγωγές της σε προϊόντα... Σήμερα μετριέται με την εξαγωγή κρατικού πλούτου, χρέη και υπηρεσιών (εμπόριο από τα σύνορα, αγορές άχρηστου πολεμικού υλικού, μετοχές-εταιρίες που πουλιούνται σε ξένους)..


Αναβάλετε η δίκη του Κορκονέα, ίσως για 3 Μαρτίου... Η υπόθεση αυτή βρομάει από το κεφάλι.. Καλά θα κάνουν να τον καταδικάσουν με την βαρύτερη των ποινών....αλλιώς θα ξεσηκωθεί η Ελλάδα... Και η δίκη στην ΑΘΗΝΑ..

Προσπαθούν να μας πείσουν, πως η κατάθλιψη (φαινόμενο των καιρών) οφείλετε σε άτομα που μπαίνουν στο internet... Τα λύσαμε τα άλλα προβλήματα... Αγνοούμε ότι ο ατομικισμός και η κατάθλιψη πάνε πακέτο...