Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Επέτειος Δολοφονίας 6 Δεκέμβρη

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο
Αθήνα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009, 12:00
στάλθηκε από Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών (santimpa@yahoo.gr)
Ακριβής τοποθεσία:
Προπύλαια
Διοργάνωση:
Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών


Ένας χρόνος κλείνει από την δολοφονία του συμμαθητή μας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το μαθητικό κίνημα ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους μαζικά στην επέτειο της εξέγερσης. Στο διάστημα του ενός χρόνου, η ίδια αστυνομία δολοφόνησε μετανάστες, συνεργάστηκε με φασιστικές συμμορίες και μας έδειξε στην πορεία του Πολυτεχνείου ότι η βία της είναι τυφλή.
Οι μαθητές τον Δεκέμβρη αποδείξαμε ότι δεν είμαστε πρόβατα καμιάς κυβέρνησης που με τις πανελλαδικές εξετάσεις μας πετάνε έξω από τα πανεπιστήμια. Εξεγερθήκαμε γιατί δεν χωρούσε στην γενιά μας καμία σφαίρα, σε μια γενιά που βιώνει καθημερινά το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα, τα φροντιστήρια, την αβεβαιότητα για το μέλλον.
Και αυτό το Δεκέμβρη θα διαδηλώσουμε ξανά στον δρόμο του αγώνα! Με καταλήψεις στα σχολεία και ενωμένοι με τους φοιτητες, καθηγητές και εργάτες, μπορούμε να νικήσουμε!

* Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί.
* Να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν οι ειδικές δυνάμεις (ΜΑΤ, «Δ», κτλ)
* Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την κρίση.


-Ολοι-ες στο συλλαλητήριο την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, Προπύλαια 1:30μμ

-Ολοι-ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 7 Δεκέμβρη, Προπύλαια 12:00

Με τα πανό των σχολείων,
Ένα χρόνο μετά, κι αυτός ο Δεκέμβρης θα είναι του Αλέξη!
http://santimpa.blogspot.com
6 Δεκέμβρη

Κάλεσμα-Πορεία ... Προπύλαια..


Ομόνοια...Εφόρμηση Δυνάμεων Ζήτα

 
Σύνταγμα... Δυνάμεις Δέλτα Πέφτουν πάνω στον κόσμο για εκφοβισμό


Σύνταγμα...Έφοδος στην πορεία από δυνάμεις Δέλτα και σπάσιμο της

 
Σύνταγμα... Σύλληψη διαδηλωτή φοιτητή από Δυνάμεις Δέλτα και Ζήτα
"ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΠΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΓΙΝΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ"


Σύνταγμα... Μπάτσος των δυνάμεων Δέλτα, πέφτει με το μηχανάκι (παπάκι) πάνω σε γυναίκα που διαδηλώνει και την τραυματίζει σοβαρά. Η γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, από ΕΚΑΒ
 
"ΝΑ ΚΑΕΙ, ΝΑ ΚΑΕΙ, ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ Η ΒΟΥΛΗ"


"ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ..ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ"

Δευτέρα 7 Δεκέμβρη
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο



Προπύλαια..Φοιτητικό πανό
 
"ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ"
Προπύλαια... Εφόρμηση Μπάτσων σε μαθητές που πέρναν' μέρος στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Προπύλαια..Συλλήψεις  μαθητών..Οι μαθητές θέλανε ν' αποχωρίσουν οι αστυνομικοί...Λογικό..


Πανεπιστημίου..."ΣΚΥΛΙΑ ΦΙΛΆΤΕ Τ' ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΣΑΣ"


Λαοθάλασσα στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο..


Προπύλαια...Τέλος πορείας..Έτσι καταργούνται τα άσυλα, κι ας λένε μερικοί ότι τυπικά το πεζοδρόμιο είναι κοινόχρηστος χώρος...

Προσοχή παιδιά στους ασφαλίτες...με  τη δικαιολογία ότι στον χώρο του πανεπιστημίου έγιναν πολλά επεισόδια, σταματούσαν τον κόσμο για "προληπτικό" και καλά, έλεγχο...Στην διάρκεια της πορείας μαζεύαν πέτρες από το δρόμο...όχι πάντως για καλό σκοπό...
Οι περισσότερες προσαγωγές ήταν και παραμένουν αδικαιολόγητες, όσο για συλλήψεις, δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι δικαιολογημένες, αν όχι εκφοβιστικές και αυτές...




Συνθήματα της νεολαίας, είχαν να κάνουν με την ανεργία, την εκπαίδευση και την ελευθερία...

Αν θέλετε να κερδίσετε τον αγώνα σας, να κατεβείτε στους δρόμους, γιατί τα διακαιώματα δεν χαρίζονται, αποκτιούνται...

Εφημερίδες...Επικεφαλίδες..


Προληπτικές συλλήψεις σε όλη τη χώρα

 

Κλειστά σχολεία, αλλά ανοιχτά φροντιστήρια 

Και μετά μας λένε πως το κάναν για την υγεία μας, την ίδια ώρα που το ασφαλιστικό σύστημα αλλάζει μορφή, εις βάρος των εργατικών τάξεων...

Μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια. Οι πορείες σημαδεύτηκαν από επεισόδια, ενώ στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομία πραγματοποίησε 146 προσαγωγές και έχει κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών. 

Η αστυνομία προχώρησε σε 75 συλλήψεις από τις 101 προσαγωγές που πραγματοποίησε σε Κερατσίνι και Εξάρχεια, μια ημέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του άτυχου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Έγινε έφοδος, παρουσία εισαγγελέα, σε χώρο με την επωνυμία «Ρεσάλτο» στο Κερατσίνι με 22 προσαγωγές, οι οποίες στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Την έφοδο ακολούθησε η κατάληψη του δημαρχείου Κερατσινίου, με την αστυνομία να συλλαμβάνει 41 καταληψίες. Στα Εξάρχεια, έγιναν 12 συλλήψεις μετά από επίθεση με πέτρες εναντίον διμοιριών και πάνω από 100 προσαγωγές. 

 ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ αλλά ποτέ δεν πληρώνεται το χρέος της πολιτείας προς τη νέα γενιά. Το αναγνώρισε πάλι, μαζί με την πολιτειακή ενοχή απέναντί της, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του με αφορμή την επέτειο του φόνου από κρατική σφαίρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008.

Ο Δεκέμβρης ζητάει το δίκιο του

Περισσότερες από 200 συλλήψεις, περίπου 1000 προσαγωγές υπόπτων, 60 προφυλακίσεις νεαρών για κακουργήματα, παραπομπές ανηλίκων με τον «τρομονόμο» (Λάρισα), δεκάδες δίκες και απελάσεις αλλοδαπών, εκατοντάδες τράπεζες και καταστήματα σπασμένα, θεσμοθέτηση του ιδιώνυμου της «κουκούλας» και της αυτεπάγγελτης δίωξης όσων υβρίζουν αστυνομικούς, μόνιμη και ανεξέλεγκτη χρήση των καμερών από την αστυνομία, υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού (DNA) ακόμη και για πλημμελήματα.

Δίωξη για κακούργημα σε έξι 16χρονους

Καρέ-καρέ οι προσαγωγές και οι συλλήψεις

Ελεύθεροι οι 22 του «Ρεσάλτο» 

Μιλάμε για κηροζίνη,  εύφλεκτο υλικό για την σόμπα, και άδεια μπουκάλια μπύρας, αφού ήταν στέκι, όπου και μπορούσες να πιεις καφέ κ.τ.λ..

Ειρωνεία...ε?


Φωτορεπορτάζ, μαθήτριας Νυχτερινού σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου