Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Νέα Κοινού Ενδιαφέροντος


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ: Η Δίκη του Ε. Κορκονέα συνεχίζεται, απαξιώνοντας τους βασικούς μάρτυρες ως κατασκευασμένους, από τον συνήγορο κ. Κούγια!! Εμείς, ως πολίτες και μαθητές, περιμένουμε και απαιτούμε την εσχάτη των ποινών, εις βάρος του μπάτσου που δολοφόνησε εν ψυχρό ένα 15χρονο, ένα παιδί, που θα μπορούσε να είναι δικό μας, συμμαθητής μας, φίλος μας. 
"κ. Κούγια, η αστυνομία και εσείς, προσπαθήσατε να αποφύγετε τις επιπτώσεις των πράξεών σας, βγάζοντας τον δολοφόνο τρελό. Εσείς προσπαθήσατε να βρείτε ψευδομάρτυρες, και απαξιώσατε την προσωπικότητα ενός 15χρονου παιδιού. Η συνηγορία σας, δεν είναι καν ρητορική, αλλά αλλοπρόσαλλη...Πως παραμένετε δικηγόρος?"

Την ίδια ώρα πάντως, είτε έχουν δίκιο είτε όχι, άλλοι 8, παραπέμπονται σε δίκη για τα περσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το κατά πόσο, οι άνθρωποι που έχουν κατηγορηθεί, είναι φταίχτες "τρομοκρατικών" επεισοδίων (έτσι αρέσκονται να το καλούν τώρα...)... Ο Α. Σαμαράς, πάντως δεν έχασε την ευκαιρία να κάνει πολιτική, λέγοντας "Αθώοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν εδώ, ανάμεσά μας, καθημερινά, το δράμα της βίας. Είμαι εδώ για να συμπαρασταθώ στον κόσμο που βιώνει τη βία και στην Αστυνομία που το παλεύει"... Οι ίδιοι άνθρωποι, που κάναν τους τυφλούς για την περίπτωση του 15χρονου, και όχι μόνο...(πάμπολλες οι περιπτώσεις κατηγορίας "στάσης" που έχει να απαγγελθεί από το 95- και ποιο πριν, την χούντα...)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, φέτος είναι μικρότερη κατά 97 θέσεις (88.165 από 88.262 πέρυσι), που όμως φαίνεται ότι προσπαθείτε η ενίσχυση των σχολών της περιφέρειας (αυτό σημαίνει πολλά έξοδα και μεγάλος ανταγωνισμός για τους οικονομικά αδύνατους να μένουν εκτός του τόπου διαμονής τους) που φέρνει ερωτήματα ως προς τον σκοπό για τις αλλαγές αυτές.

ΠΑΙΔΕΙΑ: Και πάλι, μας αποδεικνύουν πως ο τρόπος που κρίνουν την αξία του καθενός, μόνο αξιοκρατικός δεν είναι, αφού σχεδιάζουν, σε δύο στάδια, την απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης. 1ον: με μαθητές 2 ταχυτήτων, και 2ον: με τον εμπαιγμό καθηγητών.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Για την δημοσίευση της απάτης εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, σκάσανε και διέταξαν προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Daimler... Άμα δεν το μαθαίναμε, θα έμενε ακόμα ένα καμάρι γι' αυτούς....

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Παραμένουν χωρίς γιατρούς στο Αιγαίο, κι εμείς θρηνούμε θύματα...

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: Επιβολή έμμεσου φόρου στους πολίτες, βλέπουν στην φορολόγηση των υπηρεσιών τους.

Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες εισβάλλουν ξανά στη Λωρίδα της Γάζας, νεκροί και τραυματίες Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι... Εμείς δεν θέλουμε τον Φασισμό που επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, για τον απλό λόγο, ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στην θέση τους...
http://www.youtube.com/watch?v=OtQtQfA4yzs&feature=PlayList&p=E9F92660BE8ED228&playnext=1&playnext_from=PL&index=23
>Εκδήλωση συμπαράστασης:
Ένα Καράβι Για Την Γάζα, 8 Απριλίου, στο GaGaRiN.. Είσοδος Ελεύθερη. Με πολλούς νέους και γνωστούς καλλιτέχνες.!!!


ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ:Τις ισχυρότερες συγκρούσεις σωματιδίων στην ιστορία των θετικών επιστημών πέτυχε σήμερα ο επιταχυντής αδρονίων (LHC) του ευρωπαϊκού ερευνητικού κέντρου CERN.

ΒΙΒΛΙΑ: Νέα βιβλία παρουσιάστηκαν, ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου... Πρόκειται για τα βιβλία  "Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα" και "Το σχέδιο για μια ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας" του Νίκου Μπελογιάννη καθώς και το "Ο Λένιν χωρίς λογοκρισία και εκτός μαυσωλείου" της Ε. Παππά τα οποία εκδόθηκαν μαζί από τις εκδόσεις Άγρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου