Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τα Ελληνικά Εργατικά θέματα....σε crass test..

Η Ελλάδα, τον τελευταίο καιρό, αντιμετωπίζει μια κατάσταση υποτιθέμενης χρεωκοπίας, με άμεσο αποτέλεσμά της, την μετάθεση του προβλήματος έλλειψης κρατικού χρήματος, στις πλάτες των εργαζομένων.
Μέτρα που έχουν παρθεί, και θα συνεχίσουν να ανακοινώνονται νέα, αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις των ισχυρών, για την οικονομία:
  1. Αύξηση άμεσης φορολόγησης (ειδικός φόρος κατανάλωσης σε: ποτά, τσιγάρα και καύσιμα) που αυξάνει το κρατικό εισόδημα κατά 2 δις το χρόνο, αλλά μειώνει το εισόδημα των χαμηλόμισθων στο ελάχιστο...
  2. Πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, την ίδια ώρα που τα έξοδα διαβίωσης ακριβαίνουν. Εξάλειψη  των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αύξηση της Ανεργίας....
  3. Κλείσιμο σχολών, για την μείωση των κρατικών εξόδων στην παιδεία, με είδη χαμηλά ποσοστά γι' αυτήν και προώθηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
  4. Ρίξιμο του συντελεστή φορολόγησης στα καπιταλιστικά κέρδη από 45% σε 25% και με την τροποποίηση του νόμου περί μη κατανεμημένων κερδών, τα οποία ως μη φορολογητέα με αλχημείες των εταιριών (κρατική συνταγογράφηση) αποδίδουν λιγότερα έσοδα στο κράτος.
  5. Ιδιωτικοποιήσεις κρατικών φορέων (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ..κ.α.) που σημαίνει λιγότερα κρατικά κυρίως έσοδα, αλλά και έξοδα.
  6. Νέες παραγγελίες οπλικών συστημάτων από: Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία. Δηλαδή, χρήμα υπάρχει για άχρηστα οπλικά συστήματα....αλλά όχι για τις ανάγκες του λαού...!!!
  7. Απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας, αγιοποίηση του ελαστικού και μειωμένου ωραρίου. Εξάλειψη του πλαφόν απόλυσης....Αποτέλεσμα? Απολύσεις: ότι ώρα θέλετε για οποιοδήποτε λόγο!!!=αύξηση ανεργίας.
  8. Κρατικός δανεισμός με υψηλά επιτόκια...ένα κράτος που ήδη χρωστάει, όπως λένε και αντιμετωπίζει χρεωκοπία, δεν μπορεί να δανειστεί κι άλλο, όπως ο οποιοδήποτε πολίτης. Γιατί ποιος τρελός θα σου δανείσει, όταν δεν μπορείς να επιστρέψεις τα προηγούμενα χρέη?
  9. Τροποποίηση νόμων με υποδείξεις τραπεζών. Τα έσοδα των τραπεζών είναι ποιο σημαντικά από την ικανότητα του λαού να επιβιώνει.
Όλα αυτά που τελικά ακούγονται και μας εντυπωσιάζουν, δεν είναι παρά ένα θέατρο, με σκοπό να μας φορτώσουν τις ευθύνες που απορρέουν από την ελεύθερη οικονομία, χωρίς περιορισμούς και κρατικές παρεμβάσεις, που εξυμνούν, αλλά και την πλήρη εκμετάλλευση των εργαζομένων, με πρακτικές τσιφλικισμού.

Νέα:
Ευρώπη:
Ελλάδα:
Άλλα θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου