Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Αντίδραση...δεν είναι μόνο από εμάς...

Αντιδραστικά και αντιλαϊκά, χαρακτηρίζονται τα μέτρα για την οικονομική κρίση, η οποία δημιουργήθηκε απο:  
  • υπερδανισμό (νοικοκυριά απο τράπεζες, κρατικοί φορείς από κοινωνικά ταμεία ασφάλισης και Ε.Ε.),  
  • απαξίωσης της αξίας της ζωής (περικοπή δικαιωμάτων, ανασφάλιστη εργασία, ελαστικό ωράριο, ανεργία, ιδιωτικοποίηση), 
  • η συσσώρευση ελλειμμάτων και χρεών από το κράτος (ασφαλιστικοί φορείς, Ε.Ε., εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης, η μείωση γεωργικής παραγωγής σε είδη πρώτης ανάγκης, και λοιπά), 
  • η κατάργηση δημόσιας παροχής υπηρεσιών και αγαθών (απαξίωση της παιδείας, απαξίωση των δημοσίων νοσοκομείων και υγείας...), και άλλα πολλά...
Από την άλλη, οι "αριστερές" οργανώσεις επαναπαύονται σε 24ωρες απεργίες, για την κατεύναση των οργισμένων λαϊκών/ εργατικών στρωμάτων της κοινωνίας, χωρίς να δίνουν έτσι και περιθώρια πραγματικής αντίστασης στη νέα τάξη πραγμάτων, κάνοντας πολλούς να λένε πως δεν είναι ώρα για επανάσταση ακόμα [περιμένουμε ακόμα να μας πούνε την ημερομηνία έναρξης της...]...περιμένοντας πάντα την λαϊκή εξέγερση για να της πάρουν τα ινία.
Οι Δάσκαλοι και ωρομίσθιοι απεργούν την Τετάρτη (μόνο!!!)24 Φλεβάρη.
Πρωτοστάτης αυτής της τεχνικής, η Παπαρίγα...που είχαμε να ακούσουμε καιρό την φωνή της..και τώρα ξύπνησε....
Παλιός ΣΥΝασπισμένος...μας εξιγεί τους λόγους που θα πρέπει να γίνονται απεργίες..."...Είναι λοιπόν θέμα  αξιοπρέπειας, και θέμα ανθρωπιάς να σκεφτόμαστε κριτικά, να συμμετέχουμε,  να απεργούμε και  να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυσκολίες και τις δυσπιστίες...."

Στο πολυτεχνείο, μπήκαν αστυνομικοί, για να μην γίνουν φθορές. Καλό ακούγεται...να μην υπάρχουν φθορές δημοσίας περιουσίας που όλοι πληρώνουμε... αλλά για σκεφτείτε...:
  1. Αυτό είναι καταπάτηση του ασύλου (σε αντιδιαστολή του βουλευτικού που δεν τους κουνάει κανείς) με βούλα πρύτανη.
  2. Ξημερώματα και ο πρύτανης ανησυχούσε για τη δημόσια περιουσία??? (την ώρα που η αξιοκρατία στα πανεπιστήμια είναι ανάλογη των γλειψιμάτων)...
  3. Αυτό έγινε σε πάρτι....όχι σε κοινωνική αντίδραση...(αναρχικοί, χουλιγκάνοι και λοιποί...)
 Φυσικά δεν γνωρίζουμε ποιοι ήταν μάρτυρες και απο ποιους, σε φθορές.. Αυτό επέφερε συμβολική κατάληψη για διαμαρτυρία....μόνο!!!

Όσο για την εκπαίδευση, ακόμα και ο Πανάρετος έχει λόγο, με κατεύθυνση την ιδιωτικοποίηση!!!

Η αντίδραση καλά κρατεί... Αντιδραστικοί δεν είναι μόνο οι έφηβοι που δεν τους ακούει κανείς, δεν συμμερίζονται τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους, αλλά και "άλλα είδη ζώων"...
  • Αντιδραστικής πολιτικής (βλέπε Χρυσή Αυγή) ξεσηκώθηκαν στην Λάρισα...
  • Στην Αθήνα πιάστηκε βουλευτής της Χρυσής Αυγής να οπλοφορεί (πάλι καλά που τον πρόλαβαν πριν την οπλοχρησία), σε σημείο όπου κυκλοφορούν πολλοί μετανάστες...αλλοδαποί φυσικά.
  • Απόπειρα εμπρησμού σε Συναγωγή στα Χανιά...όπου...τίποτα δεν ακούστηκε επί της ουσίας...αφού πιάστηκαν 4 ξένοι και ένας Έλληνας.
 Καλά τους λένε τους ακροδεξιούς "χρυσά αυγά", αφού με τις πρακτικές που αντιμετωπίζουν τα πράγματα, δεν καταφέρνουν ουσιαστικές αλλαγές.
Καταρχήν:
  1. Άμα φύγουν οι ξένοι από την Ελλάδα, οι χειρωνακτικές εργασίες θα σταματήσουν για πολύ καιρό (οικοδομή, κτηνοτροφία, γεωργία, κ.α.), μέχρι οι Έλληνες παραιτηθούν απο το κυνήγι μιας καλύτερης ζωής (σπουδές κ.λπ.), για να γυρίσουν σ' αυτές. (Θα ήθελα να τους δω, εργάτες σε οικοδομή ή σε χωράφια, αυτούς της Χ.Α.)
  2. Το κράτος θα μειώσει τα έσοδά του, από την "παροχή" πράσινης κάρτας.
  3. Οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι και πολλοί γιατροί θα μειώσουν τα έσοδά τους (αφού πολλοί έχουν έσοδα απο περίθαλψη ή νομική κάλυψη αλλοδαπών).
Για πέστε μου... πόσοι και ποιοι θα πάνε να καλύψουν αυτά τα κενά, άπαξ και διώξουμε τους ξένους....γιατί "βρωμάνε"??

Τα καλά του καπιταλισμού, δεν αφορούν τόσο εμάς, όσο τις μεγάλες επιχειρήσεις. Καταρχήν, το δικαίωμα της  ιδιοκτησίας, μπορεί να το χάσεις από μια τράπεζα με απλό δάνειο 3.000 ευρό. Μια επιχείρηση που βαράει διάλυση, είναι αζημίωτη, αφού μπορεί να κρύψει (και με τα βιβλία) τα έσοδα της και να τα μοιράσει στους ιδιοκτήτες του...που δεν είναι φτωχούλιδες.... Τρανό παράδειγμα, η Ασπίς, όπου το κράτος δεν προνόησε για την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και για την αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων. Το αντίθετο μάλιστα, μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι το κράτος φροντίζει για την αισχροκέρδεια των επιχειρήσεων, ρίχνοντας όλη την ευθύνη και το βάρος στους εργαζόμενους (παράδειγμα η Siemens). 

Ο αλλοδαπός που σκοτώθηκε απο λάθος...αστυνομικού...συγκέντρωσε όλα τα πυρά! Το περιστατικό του Βύρωνα, μας αποδεικνύει για ακόμα μια φορά, ότι ο φόβος απέναντι στους ξένους, δεν υπάρχει μόνο στους πολίτες αλλά και στα "όργανα της τάξης".
Παρόλα αυτά, δεν σταματάει η αυθαιρεσία εκεί, αφού τείνει η δίκη για τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου να γίνει σαπουνόπερα, αφού επιμένουν να γίνει στην Άμφισσα και πάλι καλά που δέχτηκε το δικαστήριο να ακούσει και τους αυτόπτες μάρτυρες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου