Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μυρίζει χούντα...

Και πως να μην μυρίζει, όταν φαινόμενα "αστυνομικού ζήλου", δημιουργούν "θήτες" τρομοκρατικών ενεργειών, ενώ δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την συμμετοχή ατόμων που κατηγορούνται με ψευδής κατηγορίες...
1ον: Το «παιδί με τα ράστα», που συνελήφθη σε μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και, όπως αναφέρουν, «εδώ και 15 ημέρες βρίσκεται άδικα προφυλακισμένος στην Α' πτέρυγα Κορυδαλλού μόνο γιατί συμμετείχε σε μια πορεία, διεκδικώντας τα εργατικά του δικαιώματα».
2ον: Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας ισχυρίστηκε  για ακόμη μια φορά ότι ο μάρτυρας είναι αναξιόπιστος, αφήνοντας υπόνοιες συνεργασίας με τη μητέρα του θύματος.
3ον: «Γιώργο κάνε στην άκρη, ξέρεις τώρα...». Τον πλησίασαν, δεν του δήλωσαν ποτέ την ιδιότητά τους και τον υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο. Του πέρασαν χειροπέδες, τον έβαλαν σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ. και τον άφησαν τελικά λίγα μέτρα πριν από τη ΓΑΔΑ λέγοντάς του: «Τσάμπα σε ταλαιπωρήσαμε».
4ον: «Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν άνδρες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
5ον: Με ακόμη μια σύλληψη φαίνεται πως απάντησε η Αστυνομία στην απαίτηση για απελευθέρωση των τριών κρατουμένων και για παύση των διώξεων που αφορούν την υπόθεση του διαμερίσματος του Χαλανδρίου και τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
6ον: Ενα και πλέον χρόνο μετά, κατέρρευσαν οι κατηγορίες, οι οποίες με βάση τον «τρομονόμο» της προηγούμενης κυβέρνησης βάρυναν τους συλληφθέντες για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, στη Λάρισα.
7ον: Την ανάγκη άμεση δράσης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ, καθώς αναμένεται φέτος να σκαρφαλώσει στο 28%...
8ον: Περισσότεροι από ενάμισι εκατομμύριο εργαζόμενοι απασχολούνται παράνομα ή χωρίς ασφάλιση στη χώρα μας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
9ον: Αδέσποτες Βόμβες.. Τρομερή έκρηξη με τραγικές συνέπειες τον διαμελισμό ενός 15χρονου εφήβου, τον βαρύ τραυματισμό ενός κοριτσιού 10 ετών και τον ελαφρύτερο της μητέρας τους, ασιατικής καταγωγής, σημειώθηκε χθες 80 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα στα Πατήσια.
10ον: Τρεις άντρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Μοιρών καταγγέλλει 21χρονος ότι τον κακοποίησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου -όπου οδηγήθηκε γιατί οδηγούσε χωρίς άδεια- γιατί αρνήθηκε να μπει στο κρατητήριο για λόγους υγείας. Οι άντρες του ΤΑΕ αρνούνται ότι φέρθηκαν βάναυσα στον συλληφθέντα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαταχθεί έρευνα για τις καταγγελίες του 21χρονου.
11ον: Ζημιές στο αυτοκίνητο διευθύντριας σχολείου προκάλεσαν άγνωστοι έπειτα από αντιρατσιστική παράσταση που δόθηκε στο σχολείο. 
12ον: «Για υπερβάλλοντα ζήλο» κατηγορούν τους αστυνομικούς των Χανίων οι καθηγητές τεσσάρων Λυκείων από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, που συνόδευαν τους μαθητές στην πενταήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη. 
13ον: Μεγάλο σκάνδαλο στην καρδιά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, απ' όπου πριν από μια εβδομάδα κλάπηκαν τα απόρρητα σχέδια ασφαλείας των τριών σημαντικότερων κυβερνητικών κτιρίων της χώρας (Βουλή, Προεδρικό Μέγαρο, Μαξίμου), καθώς και η σφραγίδα του κέντρου επιχειρήσεων της Αμεσης Δράσης.
14ον: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από καφετέρια επί της οδού Σταδίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 300 άτομα, μέλη του Σωματείου Επισιτισμού και Μαγείρων, διαμαρτυρόμενοι για την υπόθεση ξυλοδαρμού, όπως καταγγέλλουν, υπαλλήλου - συνδικαλίστριας από μπράβους. 
Συμπέρασμα: Αυτά είναι μόνο ένα δείγμα του πολιτισμού που επικρατεί στη χώρα αυτή, όπου "ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι" όσον αφορά το είδος της δημοκρατίας που έχουμε ως πολίτευμα και την ποιότητα των ανθρώπων που μας διοικούν. Αν θέλουμε πραγματική δημοκρατία, θα πρέπει να ξηλώσουμε πολλούς (π.χ.: τον Πρόεδρο Βιομηχάνων (ΣΕΒ) που δεν έχει βιομηχανία, Δημήτρη Δασκαλόπουλου και τώρα το εισόδημά του προέρχεται από τις μετοχές ασφαλείας που παίζει στο χρηματιστήριο!!<- ένας λόγος της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας) και μας εμπαίζουν με τα εργασιακά δικαιώματα, που μας επιτρέπουν να κρατάμε με νύχια και με δόντια, προτείνοντας μεταρρυθμίσεις που ΘΑ μας "λύσουν" το πρόβλημα, δημιουργώντας πολίτες πολλών κατηγοριών και ανυπόστατα κριτήρια επιλογής, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες των βιομηχάνων-εργοδοτών και όχι των εργαζομένων-λαού. Η δημιουργία τρομοκρατών και νέου εκπαιδευτικού συστήματος, όπως και η οικονομία, προσπαθούν να μας πείσουν, ότι εργάζονται, οι διοικούντες, για το "καλό" μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου