Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Παράλογη πολιτική, η τσέπη μας πληρώνει...

Την υποκρισία συναντάνε, αυτόν το καιρό οι πολίτες της Ελλάδας, από την πλευρά της πολιτικής, της οικονομίας, της παιδείας, της ασφάλειας...κ.α.
Αγκάθι 1ο: Στην πολιτική, συναντάμε μια απάθεια όσον αφορά την πραγματικότητα, τουλάχιστον όπως την ζουν οι πολίτες των δύο ταχυτήτων, που διαμορφώνονται υπό της συνθήκες "οικονομικής κατάρρευσης", που μας προϊδέαζαν τόσο καιρό. Από την μία οι πολίτες που πληρώνουν την κακοδιαχείριση, και από την άλλη οι "πολίτες" που απολαμβάνουν τα δικαιώματά τους.. (Την πεποίθησή του ότι δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας της Ελλάδας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών). Στην ζυγαριά, λοιπόν, του δικαίου, η ευθύνη του απλού πολίτη είναι μεγαλύτερη του βουλευτή για το δημοσιονομικό χρέος. Ενώ ένας απλός πολίτης, μπορεί να έχει εισόδημα το πολύ έως 2.500 ευρό/μήνα με τα επιδόματα αλλά και τις κρατήσεις σε αυτό το ποσό για περίθαλψη και σύνταξη σε 50-60 χρόνια εργασίας (συνήθως στον ιδιωτικό τομέα) και επιβεβαιωμένα κρατικά έσοδα 529,5 εκατ. ευρό για το 2009, ο βουλευτής έχει τουλάχιστον 3.000/μήνα, χωρίς κρατήσεις και επιπλέον επιδόματα (2.000 +3.750 αποζημιώσεις) για πολυτελή αυτοκίνητα, εξασφάλιση συνταξιοδοτικού (1,68 εκ. ευρό/χρόνο για 100 πρώην βουλευτές) δικαιώματος σε χρόνο ρεκόρ και φορολογικές διευκολύνσεις (αν τα μετρήσουμε [υπολογίζοντας πως κάθε βουλευτής παίρνει 5.000 ευρό] θα βρούμε περίπου 1,5 εκ./μήνα (18,281 εκ./χρόνο) κρατικά έξοδα μόνο για τους βουλευτές από τα νόμιμα έσοδά τους) και νέα αύξηση της μηνιαίας αποζημίωσης για οδοιπορικά έξοδα των υπαλλήλων των βουλευτών κατά 425,09 ευρό/μήνα (περίπου 5.100 ευρό /το χρόνο ανά υπάλληλο),  που είναι νέο καρφί στην Ελληνική οικονομία. Συν της άλλης, τα δικαιώματα των βουλευτών, εξασφαλίζονται από την φορολόγηση των απλών πολιτών(η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμούσε ότι στο οκτάμηνο το ταμειακό έλλειμμα είχε φτάσει στο 10%). Αν και ανακοίνωσαν μείωση 15%, ποίος πλέον να τους πιστέψει? Για ποια δίκαιη οικονομική πολιτική μιλάμε?  Και τελικά, εφόσον πρέπει να περικοπούν τα κρατικά έξοδα, γιατί δεν ξεκινάνε από αυτούς που πραγματικά παίρνουν τα περισσότερα? Εξάλλου η νέα φορολόγηση  αυξάνει τα έσοδα του κράτους κατά 2 δισ./μήνα (24 δισ./χρόνο) σε έμμεση και άμεση φορολόγηση, που πληρώνει κατά 89% ο "απλός" πολίτης (εργαζόμενος). Όσον αφορά το "πόθεν έσχες" των βουλευτών...μένει όνειρο κάθε απλού πολίτη... Αφού ο βουλευτής φορολογείτε με το 20% μέρους των εσόδων του.Και διάφορες ΠΑΕ-ΚΑΕ και ΕΟΠΕ, εξακολουθούν να μην πληρώνουν τα χρέη τους προς το δημόσιο... Όχι ότι μας στεναχωρεί ιδιαίτερα αν κλείσουν...
Αγκάθι 2ο: Μετά την παραγγελία 6 φρεγατών από την Γαλλία αν και μετά την παραγγελία απολαμβάνουμε ένα ηχηρό όχι από την μεριά της για βοήθεια και στήριξη, και κάμποσων υποβρυχίων από την Γερμανία, και (60+30) μαχητικών Eurofighter από την Αμερική, συνολικού ύψους περίπου 30 δισ. ευρό (?), που αυξάνει το δημοσιονομικό έλλειμμα, καλούμαστε και πάλι να πληρώσουμε, εν όψη οικονομικής κρίσης. Ενώ 370 άρματα (+2,2 δισ. ευρό), που είναι η νέα παραγγελία, αποδεικνύονται άχρηστα και απλά παραμένουν ως έξοδα του κράτους για την εθνική ασφάλεια!! Πουλώντας ακόμα και το 75% δικαίωμα χρήσης Ελληνικού λιμανιού, για κατασκευή πολεμικού υλικού..Εδώ φυσικά γελάμε!. Για πια εθνική ασφάλεια μιλάμε, όταν τα νέα όπλα είναι άχρηστα και προστίθενται στα απαρχαιωμένα πλέον οπλικά συστήματα του Ελληνικού στρατού? Εξάλλου, μας καθησυχάζουν λέγοντας, πως η Ελλάδα, δεν πρόκειται να πάρει μέρος σε κάποιο πόλεμο, ή να δημιουργήσει έναν νέο... Είναι λοιπόν, εξαρχής άχρηστα, εφόσον δεν απειλείται η χώρα και έχει την δυνατότητα επίλυσης διαφορών, λόγω Ε.Ε., με συνομιλίες, για χρονικό διάστημα ακόμα 50 χρόνων τουλάχιστον. Και καταρχήν, δεν θα έπρεπε η χώρα σαν μέλος της Ε.Ε. να μπορεί να αγοράζει σε ποιο οικονομικές τιμές από άλλα μέλη της Ε.Ε., ασχέτως των εξόδων του κρατικού προϋπολογισμού που φτάνει το 2,8% (αγοράζει 1,5% ακριβότερα από τις άλλες), από χώρες εκτός Ε.Ε. και φυσικά όπλα έτοιμα προς χρήση?
 Αγκάθι 3ο: Οι Ολυμπιακοί αγώνες κόστισαν περίπου 1.526 δισ. ευρό (αν βάλετε τα μηδενικά από πίσω θ' ανακαλύψετε ότι πρόκειται για 1,5 τρισ. ευρό), αν βάλει κανείς τα ακόμα χρωστούμενα, αυτά δηλαδή που ξεπέρασαν τον αρχικό προϋπολογισμό και δεν κοστολογήθηκαν ακόμα, αφήνοντας το χρέος να φαίνεται μικρότερο στα 1,5 δισ. δολάρια (1,092 δισ. ευρό). Ας μην ξεχνάμε επίσης, πως το Ολυμπιακό χωριό, αλλά και άλλες εγκαταστάσεις, που μένουν αχρησιμοποίητες, κατασκευάστηκαν ή ολοκληρώθηκαν εκπρόθεσμα, με ατέλειες αλλά και παράνομα (χωρίς πολεοδομικές άδειες), ή και τα έξοδα για τον κρατικό εξοπλισμό (243 δισ. ευρό), είναι δείγμα προχειρότητας και αδιαφορίας. Εξάλλου, η πολυδιαφημισμένη αύξηση του τουρισμού έφτασε στα -7% και η νέα αύξηση φορολόγησης που μειώνει κι άλλο τα έσοδα αυτών των επιχειρήσεων, πράγμα που αποδεικνύει ότι τα έξοδα των Ελλήνων πολιτών, δεν επιφέρουν αναγκαστικά και έσοδα στην Ελληνική οικονομία. Και πάλι όμως, θα τα πληρώσει (άλλα 15 χρόνια φορολογίας) ο απλός εργαζόμενος πολίτης..
Αγκάθι 4ο: Στον τομέα της παιδείας, ετοιμάζονται μέτρα, διαμόρφωσης του περιεχομένου, σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας οικονομικής πραγματικότητας, όπως μας προϊδεάζει ο κ. Παπανδρέου με "ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μιας σύγχρονης κοινωνίας", για βελτίωση ικανοτήτων και ταύτισης εκπαίδευσης με την κατάρτιση, που και οι ικανότητες αλλά και η κατάρτιση αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και όχι την ολόπλευρη γνώση (στη Γαλλία, μαθητές Λυκείου, 15χρονα, αλλάξαν τα δεδομένα με κινητοποιήσεις που μας βάζουν γυαλιά). Εξάλλου, αν ανοίξει κανείς τα σχολικά βιβλία, θα βρει μεν λόγους θαυμασμού, στον τρόπο χρήσης της γλώσσας, αλλά κενό περιεχομένου, αφού αυτό  παραμένει στο πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα (Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων: μάθημα 3ης Λυκείου) και φυσικά όχι στο πως είναι. Ως γνωστόν, η παιδεία δεν μπορεί να λειτουργήσει με περικοπές προσωπικού την ώρα που έχει ανάγκη για νέες προσλήψεις, με περικοπές διδαχθείσας ύλης την ώρα που που το περιεχόμενό της είναι αντεκπαιδευτικό και άχρηστο, με αξιολόγηση εκπαιδευτικών και μαθητών την ώρα που τα κριτήριά της είναι αμφισβητήσιμα, με μετάθεση της ευθύνης για την ποιότητα και την ποσότητα εκπαίδευσης σε μαθητές, καθηγητές, γονείς και τοπικούς φορείς. Όσο για την ποιότητα, εννοούνε τις τεχνικές γνώσεις (Υπολογιστές, επιχειρηματικότητα). Γιατί, έχουμε είδη δει, πως οι υποσχέσεις "για μια καλύτερη παιδεία" που μας έχουν δώσει (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) ήταν φούμαρα και συνεχίζουν να είναι.. (Παράδειγμα: Νόμος Αρσένη 1995, άφησε Τεχνικά σχολεία χωρίς βιβλία και δεν προσέφερε τίποτα νέο και καλό στο ήδη υπάρχον κατακερματισμένο σύστημα παιδείας)
Αγκάθι 5ο: Στα εργασιακά, παραμένουν στις περικοπές των κεκτημένων των εργαζομένων και στο μηδενικό πλαφόν απόλυσης, που σημαίνει πως οι επιχειρήσεις θέλουν να έχουν το απόλυτο δικαίωμα της εργοδοσίας χωρίς υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους, ενώ ήδη η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στον δείκτη κατά 10,5%, (τώρα 12,5%) από τους δηλωμένους. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλος, επιμένει στην παράλογη αίτηση των επιχειρηματιών για κατάργηση του πλαφόν απόλυσης, που για τους εργαζόμενους σημαίνει μεγαλύτερη απειλή ανεργίας (την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι ποντάρουν στο ότι δεν συμφέρει στην εργοδοσία η απόλυσή τους) με τους πολίτες να φοβούνται νέες αυξήσεις τιμών και ανεργίας. Με ήδη 2,2 εκατομμύρια ανέργους (22% των πολιτών) και κάτω από το όριο της φτώχειας, επιμένουν οι κρατικοί φορείς να υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και όχι τα εθνικά, που στο κάτω-κάτω, ο Ελληνικός λαός, γι' αυτά σκύβει το κεφάλι. Εξάλλου, παρόλα τα μέτρα, διεθνής οίκοι, προβλέπουν αύξηση του ελλείμματος και μείωση της επιχειρηματικότητας στην χώρα κατά -4%. Αυτό σημαίνει, πως τα αντεργατικά μέτρα, δεν εξασφαλίζουν την πολυδιαφημισμένη ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας. (Πάγωμα μισθών + αύξηση τιμών = οικονομικό κραχ)
Αγκάθι 6ο: Η εκκλησία είναι ένας οργανισμός, μη κρατικός, ο ποίος είναι ο μόνος που έμεινε αφορολόγητος τόσα χρόνια, και τώρα ΘΑ φορολογηθεί με 20% μόνο, για τα ακίνητά της... Και φυσικά, όχι γι αυτά που έχει αποκομίσει, αλλά για αυτά που θα αποκτήσει ή θα εκμεταλλευτεί, από εδώ και πέρα και όχι με αναδρομική ισχύ που θα έβγαζε το κράτος απ' τα χρέη, ενώ οι εργαζόμενοι πολίτες φορολογούνται με 21% έμμεσο φόρο και 10% άμεσο, εκτός των ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων "πολυτελών" ειδών, που έχουν άλλο συντελεστή φορολόγησης, και των φορολογιών που υπέστησαν τόσο καιρό. (Γνωστό μας είναι ότι, από τα χρήματα που ξοδεύει, κόσμος εξακολουθεί να δίνει από το υστέρημά του κατά 50% των εξόδων της, σε μια εποχή που δεν γνωρίζουμε τα έσοδά της, αφού δεν είναι υποχρεωμένη να δηλώνει το "πόθεν έσχες" και τα έσοδα της, ως αφορολόγητη)
Αγκάθι 7ο: Τα αυθαίρετα, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αιτίας κατάρρευσης της οικονομίας του κράτους, είτε γιατί δεν υπάρχουν μέτρα τέτοια που να αποτρέπουν την δημιουργία τους, αλλά ημίμετρα, είτε το κράτος δείχνει αδιαφορία λόγω πελατειακών σχέσεων με τους δημιουργούς τους. Αλήθεια, πόσα εκατομμύρια να χάνει το κράτος από έσοδα που θα μπορούσε να έχει από αυτά?
Αγκάθι 8ο: Η δημιουργία αποδιοπομπαίων τράγων, για την εκτόνωση της κοινωνικής έκρηξης ή του εκφοβισμού των πολιτών με διαφορετικές πολιτικές ιδέες, αποδεικνύεται με νέες πρακτικές, άγνωστες μέχρι χθες, στους πολίτες. Την ίδια ώρα που φωτογραφίες αποδεικνύουν την κατάθεση κατηγορούμενου, οι αρχές επιμένουν στην χρήση αντισυνταγματικού νόμου (κουκουλονόμου), για την δημιουργία τρομοκρατών. Ο Υπουργός Προστασίας των Πολιτών, επιμένει, παρόλα τα αποδεικτικά στοιχεία ότι "η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει κατηγορητήρια"...  Εν το μεταξύ η δίκη για την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, έχει εξελίξεις, που γενικά μας δίνουν μια αίσθηση ανασφάλειας, όσον αφορά το ερώτημα: η προστασία του πολίτη ή των οργάνων τη τάξης?.. Αναρωτιόμαστε, αν τελικά έχουμε Χούντα...
Αγκάθι 9ο: Σε συνθήκες κόλασης, παραμένει, να δίνει την φιλοξενία της η Ελλάδα, ως δείγμα πολιτισμού, σε μετανάστες που ζητάνε άσυλο. Εφόσον δέχτηκε να εργαστεί ως μπάτσος για τα Ευρωπαϊκά σύνορα, θα έπρεπε τουλάχιστον να εξετάσει τις αιτήσεις των μεταναστών και φυσικά να δώσει χρήματα για την εγκατάστασή τους σε χώρους που παρέχουν βασικές ανάγκες. Το ότι θα έπρεπε να ξοδευτεί για την κράτηση μεταναστών, η πολιτική ηγεσία το γνώριζε. Επίσης γνώριζε πως αν και απαγορεύεται η μαζική απέλαση είναι ενάντια των Ευρωπαϊκών νόμων, αλλά δεν μπορεί να κρατάει τους μετανάστες για πάντα, άρα τις μένει μόνο αυτό ως λύση. Έτσι αναγκάζεται να πληρώσει τα ποσά που ζητάει η Ε.Ε. για τιμωρία. Μετά θέλουμε να λέμε, πως είμαστε μια χώρα με ιστορία και πολιτισμό...
Αγκάθι 10ο: Όσον αφορά την υγεία, οι Έλληνες πληρώνουν για κάτι που ΔΕΝ του παρέχεται, αλλά και αναγκάζονται να πανικοβάλλονται κάθε φορά που εμφανίζεται ένας νέος ιός. Εκατομμύρια εξαναγκάζονται να πληρώνουν οι πολίτες για εμβόλια ψεύτικων πανδημιών, που είναι και αμφισβητήσιμης αποτελεσματικότητας. Για τον ιό Η1Ν1, η χώρα κλήθηκε να πληρώσει 350 εκ. ευρό για παραγγελία 3,3 εκ. εμβόλια, από τα οποία μόνο 300 χιλιάδες χρησιμοποιήθηκαν. Η νόσος Η1Ν1, χαρακτηρίστηκε ως ποιο ήπια από την εποχική γρίπη. Η κατάσταση συναγερμού για τον συγκεκριμένο ιό, χαρακτηρίστηκε ψευδής και θα εξεταστεί λένε από την Ε.Ε.. Κι ενώ Νέα φάρμακα και θεραπευτικές αγωγές δοκιμάζονται σε ανθρώπους υπό την επίβλεψη ενός μηχανισμού στον οποίο συχνά εντοπίζονται «μαύρες τρύπες», τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων, συνεχίζουν να υπάρχουν κοστίζοντας 12 εκ. ευρό/χρόνο στο κράτος. Ωστόσο, οι Έλληνες εργαζόμενοι, πληρώνουν από την τσέπη τους, για τις υπηρεσίες υγείας (κρατήσεις, ΙΚΑ) παρόλα αυτά, το κράτος επιμένει στην απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αφού δεν προσλαμβάνει προσωπικό για να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, αλλά και δεν πληρώνει τις υπερωρίες των γιατρών, που στο κάτω-κάτω κι αυτοί εργαζόμενοι είναι.
Αγκάθι 11ο: Οι αποκρατικοποιήσεις και τα σκάνδαλα που ταλαιπωρούν την οικονομία, συνεχίζουν το έργο τους, μειώνοντας τα έσοδα του κράτους. Συν την μείωση φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις για διανομέα κέρδη κατά 20% από 45% και ο συντελεστής φορολόγησης των αδιανέμητων κερδών μειώνεται στο 24% (υποτίθεται για την ενίσχυση της Ελληνικής ανταγωνιστικότητας η οποία πέφτει κατά -4%). Οι αποκρατικοποιήσεις, όπως η Ολυμπιακή, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κρατικών κτηρίων κ.α. μειώνουν κατά πολύ τα έσοδα του κράτους, αφού τουλάχιστον για τα κτήρια, αφού πουλήθηκαν σε ιδιώτες, το κράτος τα νοικιάζει από αυτούς, για πολύ περισσότερο από το κόστος συντήρησης. Φυσικά για τις πωλήσεις επικαλέστηκαν το γεγονός ότι η συντήρηση απαιτεί κι αυτή χρήμα. Για τα σκάνδαλα (ΟΣΕ με 116.914 εκ. ευρό, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ με 18,9 εκ. ευρό, Ολυμπιάδα 2004-έργα- 1.526 δισ. ευρό, Σύστημα C4i με περίπου 11,018 εκ. ευρό, ΔΙΕΚΑΤ 10.264.962,12 ευρό, μαύρο χρήμα SIEMENS αγνώστου ποσού που κάνει αμφισβητήσιμης ηθικής του βουλευτές, Βατοπέδι και εταιρίες της υπόθεσης: κινήσεις λογαριασμών τεραστίων διαστάσεων, ΟΤΕ, Vodafon, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο)

Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα, ότι:
  • Το σύνολο εξόδων του κράτους, για τις υπηρεσίες και τα έργα για την Ολυμπιάδα του 2004, φτάσανε τα: 191,814 τρισ. ευρό
  • Τα C4i και ΔΙΕΚΑΤ, που φτάσανε τα: 12 εκ. ευρό
  • Τα κρατικά έξοδα για την λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, που φτάνουν τα: 11,040 τρισ. ευρό, για 6 χρόνια (2004-10)
  • Νοσοκομειακά συμβούλια: 72 εκ. ευρό (2004-10)
  • Οπλικά συστήματα: περίπου 30 δισ. ευρό (2000-10)
  • Άχρηστα εμβόλια: 350 εκ. ευρό
  • Απλήρωτα χρέη ΠΑΕ-ΚΑΕ: 222 εκατ. ευρό
Μέχρι στιγμής, φτάσαμε τα 203,855 τρισ. ευρό (?) που πρέπει να πληρώσει ο Έλλην φορολογούμενος, για την κακοδιαχείριση του κρατικού χρήματος, πλην τις προηγούμενης περιόδου και τα χρωστούμενα της.
Και όπως λέγαμε παλιότερα, τα μέτρα που εφαρμόστηκαν εδώ, είναι μόνο η αρχή του νήματος, όσον αφορά το πείραμα "νέα οικονομία", αφού το ίδιο δοκιμάζεται στην Βουλγαρία.. Και στην Γερμανία, φοβούνται να εφαρμόσουν, αν και έχουν ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα από εμάς, ενώ η Ισπανία έχει έλλειμμα 20%, και στην Πορτογαλία, τα πράγματα είναι χειρότερα από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου