Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

3 νεκροί... ο ηθικός αυτουργός αδιάφορος...

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις περίπου 150.000 κόσμου, ζητούσαν τα αυτονόητα, ενώ ο θυμός κάποιον, κόστισε την ζωή τριών ενηλίκων κι ενός εμβρύου.

Οι λόγοι που σήμερα πενθούμε τους νεκρούς είναι πολλαπλοί.
1ον.  Ο ατομικισμός των Ελλήνων, όπου ο καθείς κοιτάει την πάρτη του και την βόλεψή του. Δεν θα φτάναμε ως εδώ, αν δεν κρατούσαν αυτή την στάση, οι Έλληνες από τα πριν.
2ον.  Ο ανεξέλεγκτος θυμός κοινωνικών/πολιτικών ομάδων, που εκδηλώνεται με φαινόμενα καταστροφής καταστημάτων. Όσο κι αν θέλουμε να υποστηρίξουμε ότι οι πράξεις καταστροφής είναι εκδήλωση θυμού, που δεν μπορεί να εκφραστεί εναντίων των φταιχτών λόγω προστασίας τους από την αστυνομία και την εξουσία, η καταστροφή δεν φέρνει λύσεις. Αντίθετα, φέρνει νέους εχθρούς και νεκρούς..
3ον.  Η απειλή της ανεργίας αναγκάζει τους εργαζόμενους της Marfin να παραμείνουν στις θέσεις τους, σε ένα κτήριο ακατάλληλο για λειτουργία ως τράπεζα, χωρίς τα απαραίτητα μέσα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας και χωρίς άδειες.! Βγενόπουλε, 3 κότερα έχεις, ή δείχνεις τους 3 νεκρούς και γελάς???

Όταν οι μπάτσοι θέλουν να πιάσουν κόσμο...δεν έχει σημασία το που, λες και οι εμπρηστές της Marfin θα βγάζανε και πανό "Εδώ είμαστε, πιάστε μας" στα Εξάρχεια? "...«Ζούμε τον Μάιο του δέκα», ακούστηκε να λέει μια κοπέλα χθες το μεσημέρι κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, όπου συνεχίζονταν για ώρες μετά την πορεία αρκετές φασαρίες και επεισόδια...."
Πως να μην βγάλει κανείς συμπέρασμα ότι θέλουν να εκφοβίσουν τον κόσμο? Να ποιοι είναι οι τρομοκράτες... Άκου να σε βαράνε, γιατί ζεις στα Εξάρχεια!!!

Ενώ σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τα συνδικάτα.

"...Η συμμετοχή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, της νεολαίας, των επαγγελματιών και των πολιτών γενικότερα στη χθεσινή κινητοποίηση που διοργάνωσαν τα συνδικάτα ήταν πρωτοφανής. Τα συνθήματα αφορούσαν τις συντάξεις και τους μισθούς, αλλά και το «σύστημα». Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής και υπό αυτή την έννοια τα δεδομένα σήμερα είναι διαφορετικά. Τόσο για την εσωτερική κατάσταση και την «αντοχή» των λαϊκών στρωμάτων στα μέτρα της κυβέρνησης όσο και για το θράσος των επιτηρητών και την τρόικα...."

Περιγραφή για την πορεία από εργαζόμενο/απεργό.

Άλλα θέματα:
Η καταστροφή της δημιουργικότητας του σχολείου..

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου