Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Η εξαχρείωση της δημοκρατίας και των εργαζομένων, δεν σταματά εδώ..

Αφού πέρασε την κοινοβουλευτική χούντα, το ΠΑΣΟΚ βάση των εντολών της από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., στις 7 Μάη, ως προσθήκη (δηλαδή: την εισαγωγή τροπολογίας άρθρου του συντάγματος, βάση του οποίου τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε. δεν εισάγονται στη Βουλή για κύρωση, πράγμα που γινότανε κανονικά με ψήφισμα. Δηλαδή, ο υπουργός Οικονομικών αναγορεύεται σε απόλυτο άρχοντα, που δεν χρειάζεται καμιά έγκριση από τη Βουλή για να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες.-Σε αντίθεση με το άρθρο του συντάγματος 110, παράγραφος 2, αλλά και άλλα άρθρα του συντάγματος, όπως αυτά διαμορφωθήκανε), συνεχίζεται ακάθεκτη η εξαχρείωση της δημοκρατίας, με την Άρση της βουλευτικής Ασυλίας, αφού σκοπός της είναι η δημιουργία ενός θεαματικού θεάτρου δικαστικής πλάνης, στην οποία καμιά δεκαριά βουλευτές να δικασθούν, με σκοπό την εξαπάτηση με βάση το αίσθημα δικαίου. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει πως οι δουλειές των βουλευτών δεν θα σταματήσουν να υφίστανται, αφού για την παραπομπή τους, απαιτήται ψήφισμα από την βουλή. Δηλαδή η άρση δεν μπορεί να υπάρξει αυτόκλητα, αλλά μετά από συνεννόηση.
Πάντως, δεν μπορούν να μας πείσουν, παρόλα αυτά, πως η εισαγωγή στο Δ.Ν.Τ. είναι για το καλό μας, αφού όλα δείχνουν πως πάμε με γεωμετρικούς ρυθμούς σε πτώχευση, αφού η τοπική οικονομία, συνεπώς και η εθνική, με μειωμένη την κυκλοφορία χρήματος, δεν μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα χρήματα για τα ληστρικά επιτόκια του Δ.Ν.Τ., εξαναγκάζοντας τους εργαζομένους να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Χωρίς φυσικά να γίνει δημοσκόπηση για να πούμε οι τελευταίοι την γνώμη τους...
Η γνώμες...: "...Με τη φράση "πληρώνουμε εμείς και όχι εκείνοι που πρέπει" δικαιολογεί το 81% των ερωτηθέντων την οργή του και ζητά (το 93%) να πάνε στη φυλακή οι υπέυθυνοι της κρίσης. Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάσσεται το 86% των ερωτηθέντων,υπέρ  της απομάκρυνσης των πολιτικών που δεν έχουν αξιόπιστα πόθεν έσχες τάσσεται το 95%, το 92% ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το 83% θέλει λουκέτο για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, ενώ το 77% αντιμετωπίζει θετικά την έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις."
 Κάτι λιγότερο από το ποσό που συμφώνησαν να διατεθεί για την καταπολέμηση της φτώχειας σ' όλη την Ευρώπη (17 εκατομμύρια ευρώ), ενέκριναν και για τους εαυτούς τους οι 736 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να αντεπεξέλθουν, όπως ισχυρίστηκαν, στην αυξημένη εργασία που θα έχουν λόγω των αρμοδιοτήτων συννομοθέτησης που τους έδωσε η νέα Συνθήκη της Λισαβόνας.
Όσο για τους νέους: Ένα νέο μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό γιγαντώνεται τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ανειδίκευτους εργάτες, «γκασταρμπάιτερ», που αναζητούν τις τύχες τους στις φάμπρικες της Γερμανίας, αλλά για νέους πτυχιούχους, οι οποίοι διαθέτουν τα προσόντα και τις γνώσεις που τους επιτρέπουν να εργαστούν σε πιο αναπτυγμένες χώρες.
Siemens: Τις αποφάσεις των υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, που παρέλαβαν το σύστημα ασφαλείας C4Ι, το 2007 και το 2008, ακόμα και τον Φεβρουάριο του 2009, αποκαλύπτει σήμερα η «Κ.Ε.».  ...Και όμως, την εποχή εκείνη ήδη είχαν κληθεί ως ύποπτοι στον εισαγγελέα οι βασικοί εμπλεκόμενοι του σκανδάλου (Μαυρίδης, Χριστοφοράκος, Δενδρινός κ.λπ.), οι οποίοι ελέγχονταν και για την προμήθεια του C4Ι, στην οποία η Siemens λειτουργούσε ως υπεργολάβος. ...Κόλαφος για τα ελληνικά κόμματα εξουσίας είναι οι έξι απολογίες που έδωσε ο κύριος Siemens στην Εισαγγελία του Μονάχου από τις 30 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2009. Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος σ' αυτές εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, τα κόμματα, ως «αντισυμβαλλόμενα» με τη Siemens και ως αποδέκτες των δωρεών από το ετήσιο 2% του τζίρου μέχρι και το 2006. ...
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Ο εύκολος στόχος...Με τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μπαίνουν στο στόχαστρο. Δίκαια ή άδικα;
Elliniki Orgi: «Είναι απίστευτο το ότι η νεοφιλελεύθερη σκέψη επηρεάζει ακόμη τις πράξεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ζητώντας από την Ελλάδα να λάβει μέτρα λιτότητας, σε μια εποχή όπου η κεϊνσιανή λογική περί μεγαλύτερων κρατικών δαπανών, μείωσης των επιτοκίων και αύξησης της ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών απέτρεψε την παγκόσμια οικονομία από ένα κραχ», δηλώνει στην «Ε» από το Βερολίνο ο ηγέτης του Γερμανικού Αριστερού Κόμματος (Die Linke) Οσκαρ Λαφοντέν.
Συνεχίζουμε με: Κοινωνική Ασφάλιση τέλος. Αυτό για το οποίο πάλεψαν γενιές εργατών, καθ’ όλη τη διάρκεια του 20ού αιώνα, αυτό που διαμορφώθηκε με αγώνες, συχνά αιματηρούς, κατεδαφίζεται.

Και εμείς, συνεχίζουμε να ζούμε στην αυταπάτη της δημοκρατίας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου