Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Νέα στοιχεία, ξεδιπλώνουν το μέγεθος της απάτης...

Αυτή τη Πέμπτη, 11/03/10, Απεργούν, με 24ωρη:
  • Μ.Μ.Μ. (Λεωφορεία: 24ωρη απεργία, Προαστιακός: 24ωρη απεργία, Τρόλλεϋ: 24ωρη απεργία, Ηλεκτρικός: Στάση εργασίας έναρξη - 10:00 & 16:00 - Λήξη, Μετρό: 24ωρη απεργία, Τραμ: 24ωρη απεργία)
  • Δημόσιοι Υπάλληλοι
  • Εφοριακοί
  • Υπάλληλοι Δήμων και Ταμείων
  • Εκπαιδευτικοί
  • Γιατροί
  • Υγειονομικοί
  • Τραπεζοϋπάλληλοι
  • ΔΕΚΟ
  • Μισθωτοί Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα
  • ΓΣΕΕ
  • ΑΔΕΔΗ
  • ΧΥΤΑ
Είχαμε καιρό να δούμε, μια τόσο πολυπληθή απεργία, με τόσο κόσμο να αντιδράει σε νέα μέτρα.
Φαίνεται, πως η αντίδραση ξαναγράφει τους νόμους για το ασφαλιστικό, αλλά και τη στάση των κομμάτων, πλην του αντιδραστικού ΛΑΟΣ.
 Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, πως τα μέτρα που έχουν παρθεί, για να σώσουν υποτίθεται την εγχώρια οικονομία, κατάφεραν το ακριβώς αντίθετο, εφόσον η κατάσταση ήταν ήδη τραγική.
 Ο πληθωρισμός ανεβαίνει αργά και σταθερά στο 2,8%, ενώ οι εξαγωγές, που είναι και το στήριγμα της εγχώριας οικονομίας πέφτει με -17,5% και η οικοδομή, που μέχρι χθες ήταν ένας κλάδος σταθερός, με -22,3%.
 Η ανεργία και η εργασιακή ζούγκλα, μπορεί να πλήττει και τον ανδροκρατούμενο πληθυσμό, δεν αποτελεί όμως εξαίρεση για την γυναικείο, όπου και τα ποσοστά είναι μεγαλύτερα. Αν και οι γυναίκες αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού στη χώρα, αντιμετωπίζουν τον μεσαίωνα όσον αφορά το δικαίωμα στην εργασία. Όχι μόνο...
 Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, ο Γ.Παπανδρέου, προσπαθώντας να πάρει λίγη από την παλαιά λάμψη του ονόματός του, του παππού του, κάνει πολιτική εκ των υστέρων, στους Αμερικανούς, λέγοντας πως η περικοπή μισθών, δεν εξασφαλίζει την ανάκαμψη της οικονομίας, αφού αυτή έχει σοβαρά λάθοι.
 2.186.869 άνθρωποι, βιώνουν τη φτώχεια. Ζουν με λιγότερα από 6.480 ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα της ΕΣΥΕ, πράγμα που φωνάζαμε, αλλά κώφευαν. Πως να μην φοβούνται τώρα τους κοινωνικούς τριγμούς και αντίδραση?
 Πρωτοβουλίας διαμεσολάβησης με στόχο να συνεχιστούν οι γεωτρήσεις στην περιοχή της Καβάλας-Θάσου για πετρέλαιο.Το λαϊκό ρητό λέει:"όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι" αφού δεν ξέρουμε το κατά πόσο αυτή διαμεσολάβηση δεν θα καταστρέψει το τοπικό περιβάλλον αλλά και κατά πόσο θα ενισχύσει τη εγχώρια οικονομία.
 Αυτό δεν το ξέραμε, ότι ήταν ικανοί οι πολιτικοί να αφήσουν κάποιες εταιρίες να εκμεταλλευτούν το Internet, και να ελέγχουν μέσα από αυτό τους πολίτες και την κάθε ιδεολογία που μπορεί να κουβαλάνε.
 Πολιτικές σκοπιμότητες σε εθνικό επίπεδο και ενίσχυση της ισλαμοφοβίας βλέπει ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ, πίσω από τις προθέσεις των δυτικών κυβερνήσεων να προχωρήσουν σε νομοθετική, γενική, απαγόρευση της μπούργκας και του νικάμπ (σ.σ. μανδύας που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια) στις δυτικές κοινωνίες.
 Το Ισραήλ, κάνει "διάλογο για ειρήνη" και επεκτείνει του οικισμούς του....
 Στις αρχές Φεβρουαρίου, η 12χρονη Αλέξα Γκονζάλες, μαθήτρια σε δημοτικό σχολείο του Κουίνς της Νέας Υόρκης, συνελήφθη μέσα στο σχολικό κτίριο από ένοπλους αστυνομικούς που της φόρεσαν χειροπέδες και την οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς.
 Αψηφώντας το Κοινοβούλιό τους αλλά και τις διεθνείς πιέσεις, οι ψηφοφόροι στην Ισλανδία απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία το επαχθές και αντιδημοφιλές σχέδιο για την καταβολή αποζημιώσεων προς τους Βρετανούς και τους Ολλανδούς, μετά τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» που άφησε πίσω της ηκατάρρευση της διαδικτυακής τράπεζας «Icesave».
 «Περιπολίες» θα πραγματοποιούν μέλη της Greenpeace στα σουπερμάρκετ για να βαθμολογήσουν την πολιτική τους στην αγοραπωλησία ψαριών και θαλασσινών που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα των απειλούμενων ειδών στο πλαίσιο μεγάλης εκστρατείας που είναι υπό εξέλιξη σε άλλα κράτη. Κατά τ' άλλα, το εμπόριο είναι καλό...
 2.000 θέσεις εργασίας ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει φέτος η αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία Chevron στο πλαίσιο της μείωσης των δραστηριοτήτων της στην διύλιση καυσίμων και στο marketing προκειμένου να αντιμετωπίσει τις «δύσκολες συνθήκες στις αγορές». Πάντα οι μισθωτοί πληρώνουν την απληστία των επιχειρήσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου